7/12/2014

Sós túrós rétes


1. massza:
  • 3 tojás
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl olaj
  • 3 dl gríz/búzadara
  • 1 zacskó sütőpor
2. massza:
  • 0,5 kg túró
  • 3 ek tejföl
  • 1 kk só + még egy pici
És még:
  • szezámmag
  • 12 db réteslap - 500 gr

A tojásokat keverd össze a joghurttal, olajjal, grízzel, sütőporral, és sóval - ízlés szerint. Aztán összekevered a túrót a tejföllel és a sóval (ezt is igazítsd az ízlésetekhez). ha ezzel megvagy, jöhet az összeállítás:
  • 1-2. réteslap - rá 5 ek a grízes töltelékből -szépen szétkenve, hogy mindenhova jusson (csak a 2. on van töltelék)
  • 3. réteslap - rá megint 5 ek grízes töltelék egyenletesen szétkenve a tésztalap egész felületén
  • 4. tésztalap - erre a túrótöltelék 1/3-a megy (kb. a tésztalap 3/4-éig kend, hogy szépen fel tudd tekerni)
Fogod, szépen összetekered és beleteszed egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy készítesz még két tekercset. A maradék grízes kencével kend meg a tekercsek tetejüket, szórd meg szezámaggal, és süsd meg 180 C-ra melegített sütőben 30-35 perc alatt

P.S: Hát, azt hiszem, nagyon fogtok engem szeretni ezért a receptért. Hasonlót már láttatok nálam édes variációban (meggyes-grízes, mákos és szilvás), de most hoztam a sós változatot is.Aki szereti a túrós burekot, ezt is fogja:) Na és a pasik otthon el fognak olvadni ha ezt eléjük adjátok focimeccs előtt jól behűtött sör társaságában (hhehehe)

3 megjegyzés:

zsilda írta...

Köszönöm a receptet,már kétszer megsütöttem!Imádjuk! Üdv. Ildi

Eva írta...

Ildi!Zene füleimnek:)

Mézeskalácsos írta...

Köszönöm és nem csak ezt a receptet.Valóban nagyon finom lett ez is.Minden jót kívánok és várom az újabb recepteket is !