- 200 gr liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk mézeskalács fűszer
- csipet só
- 100 gr porcukor
- 1 dl olaj
- 0,75 dl tej
- 1 nagy tojás
- 50 gr jó minőségű étcsoki apróra vágva
- 50 gr kandírozott narancshéj
- 50 gr apróra vágott füge
- 1 marék mazsola
Az első négy hozzávalót keverd össze. Egy másik tálban keverd össze a tejet, olajat és a tojást, majd öntsd hozzá a lisztes keveréket. Mehet bele a felkockázott aszalt gyümölcs és a csoki, kanállal keverj rajta párat, adagold papírkosárkákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 percig, amíg szép aranybarnára nem sül.
P.S: Ez tényleg csak 10 perc meló, a többit a sütő végzi, úgyhogy last minute karácsonyi édességnek tökéletes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése