12/22/2014

Karácsonyi muffin


  • 200 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk mézeskalács fűszer
  • csipet só
  • 100 gr porcukor
  • 1 dl olaj
  • 0,75 dl tej
  • 1 nagy tojás
  • 50 gr jó minőségű étcsoki apróra vágva
  • 50 gr kandírozott narancshéj
  • 50 gr apróra vágott füge
  • 1 marék mazsola

Az első négy hozzávalót keverd össze. Egy másik tálban keverd össze a  tejet, olajat és a tojást, majd öntsd hozzá a lisztes keveréket. Mehet bele a felkockázott aszalt gyümölcs és a csoki, kanállal keverj rajta párat, adagold papírkosárkákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 percig, amíg szép aranybarnára nem sül.

P.S: Ez tényleg csak 10 perc meló, a többit a sütő végzi, úgyhogy last minute karácsonyi édességnek  tökéletes

Nincsenek megjegyzések: