- 300 gr krumpli (tisztán mérve)
- 500 gr liszt
- 2 ek libazsír
- fél kocka élesztő (25 gr)
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 4 ek főzővíz
- 1 tojás a kenéshez
A krumplit meghámozod, és kockákra vágva sós vízben puhára főzöd, majd áttöröd. A tejhez add hozzá az 1 kk cukrot, melegítsd langyosra, majd morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni. Egy tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a zsírt, a sót, a langyosra hűlt krumplipürét, és a felfuttatott élesztőt, és 4 ek vizet, amiben a krumpli főtt. Jó alaposan gyúrd össze a tésztát, majd letakarva keleszd a duplájára kb. 45 perc alatt. Lisztezett munkafelületen nyújtsd ki a tésztát (nem kell túl vékonyra!), tetejét késsel kockázd be, majd szaggasd ki a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsiben sorakoztasd őket egymás mellé, kend le őket a tojással, és süsd aranybarnára. Ennyi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése