- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szép csomó medvehagyma
- 3 közepes krumpli
- 1 l zöldségalaplé (mehet 1 l víz + 2 leveskockából is)
- só
- bors
- opcionálisan: tejszín, reszelt sajt
Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a megmosott, lecsepegtetett és csíkokra vágott medvehagymát, és párold pár percig együtt. Add hozzá a levest, a felkockázott krumplit, és lefedve főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor ez egészet botmixerrel turmixold krémesre. Ha nem spórolsz a kalóriákkal, akkor ezen a ponton adhatsz hozzá egy kis tejszínt (kb. 1 decinyit), sózd, borsozd ízlés szerint, és tehetsz bele egy kis reszelt (füstölt) sajtot is, de ezek nélkül is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése