- 150 gr vaj/margarin
- 80 gr porcukor
- 80 gr méz
- 2 tojás
- 2 ek tej
- 200 gr rétesliszt
- 200 gr finomliszt
- 1 kk fahéj
- 1 sütőpor
- 50-100 gr apróra vágott dió
- 50-100 gr apróra vágott aszalt áfonya
Egy tálban keverd össze a két féle lisztet, a sütőport és a fahéjat. A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a porcukorral, majd egyenként folyamatosan keverve először add hozzá a mézet, majd a tejet és a tojásokat. Add hozzá a lisztes keveréket, és gyúrd egynemű tésztává. Add hozzá a diót/mandulát/mogyorót, és az aszalt áfonyát. Takard le fóliával, és mehet a tészta egy órácskára a hűtőbe.
A tésztát oszd két egyenlő részre és formálj belőle 30 cm hosszú és 5 cm széles rudakat, nagyjából így:
180 C-ra előmelegített sütőben süsd készre 20-25 perc alatt.
Hagyd állni 5 percig, majd vágd 1 cm-es szeletekre.
Ezeket sorakoztasd sütőpapírra és süsd további 5 percig.
Ennyi. Kész is a finom karácsonyi biscotti. Ajándékba, vagy otthonra. Kávé, tea vagy bor mellé. Szeretni fogjátok.
Praktikus tanács: ha kisebb kekszeket szeretnél, a 2 helyett 3 rudat készíts. A diót nyugodtan helyettesítheted mandulával vagy pisztáciával, a vörösáfonyát pedig aszalt meggyel.
Recept innen kipróbálva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése