12/01/2015

Sajtkrémleves

Ősszel szeretem a tápláló leveseket. Nem bánom bennük a kalóriákat, mert tartalmasak. Mert feltöltenek. Mert megmelengetik a lelkünket.Mert ha úgy tartja a kedvem, még bögréből is fogyaszthatom, egy jó meleg pléd alá bekuckózva

Mutatom, most mit készítettem.

  • fél kocka vaj (40-50 gr körül, nem szoktam mérni, csak úgy ránézésre célzom be)
  • 3 csapott ek liszt
  • 1,3 l víz
  • 2 leveskocka
  • 2 kocka medvesajt
  • 150 gr reszelt sajt vegyesen (ezt variáld tetszés szerint, vagy épp aszerint, hogy mi van a hűtődben - pl.trapista, edámi, füstölt,kékpenészes, parmezán - a lényeg, hogy 150 gr legyen)
  • szerecsendió
  • bors
  • petrezselyem

A vajat egy nagyobb lábasban olvaszd fel, majd pirítsd rajta zsemleszínűre a lisztet. Ha ezzel megvagy, öntsd hozzá a forró vizet, dobd bele a leveskockákat is. Ez után jöhet a medvesajt. Kevergesd, hogy szépen felolvadjon. Add hozzá a több féle reszelt sajtot, kevergesd, majd mehet bele az apróra vágott petrezselyem is. Fűszerezd egy kis szerecsendióval, és ha esetleg még kell, adj hozzá sót, borsot. Ennyi! 

Nincsenek megjegyzések: