- 1 kg finomliszt
- 1,5 bögre porcukor
- 3 kk szódabikarbóna
- 1 ek mézeskalácsfűszer
- 300 gr vaj/margarin
- 1 bögre méz
- 3 tojás
A lisztet keverd össze a porcukorral, szódabikarbónával és mézeskalács fűszerkeverékkel. Add hozzá az olvasztott margarint, a folyékony mézet és az enyhén felvert tojásokat.Gyúrj belőle egynemű tésztát, nyújtsd lisztezett felületen fél cm vastagra, és szaggass belőle karácsonyi formákat. 170-180 C-ra előmelegített sütőben süsd kereken 10 percig.
P.S: Ha még nem sütötted meg az idei mézest, de szeretnéd, még megteheted!Ez a mézes azonnal puha és még csak pihentetned sem kell!Reeeeeengeteg lesz belőle, jut mindenkinek, még akár ajándékba is. A bögre 2,5 dl, a receptet pedig ismerős ismerőse tette fel Facebookra, ő pedig nem más, mint Képes Jánosné Marika!Köszönet érte!
P.S: Ha még nem sütötted meg az idei mézest, de szeretnéd, még megteheted!Ez a mézes azonnal puha és még csak pihentetned sem kell!Reeeeeengeteg lesz belőle, jut mindenkinek, még akár ajándékba is. A bögre 2,5 dl, a receptet pedig ismerős ismerőse tette fel Facebookra, ő pedig nem más, mint Képes Jánosné Marika!Köszönet érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése