- olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 piros paprika
- 300-400 gr gomba
- 1 nagy csirkemell
- csirkefűszer
- 125 gr basmati rizs
- kb. 3 dl húsleves
- petrezselyemzöld
Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a gombát és felkockázott paprikát. Közben a csirkemellet vágd kockára és szórd meg csirkefűszerrel (nekem a Lucullus nagyon bevált, szeretjük nagyon). Keverd a húst a zöldségekhez, és süsd, amíg mindenhol szépen át nem sül. Ekkor add hozzá a basmati rizst, öntsd fel az egészet 3 dl alaplével, és lefedve alacsony lángon hagyd főni, amíg a rizs meg nem puhul.Igény szerint önts hozzá vizet, és ha kell, adj hozzá sót, borsot (bár szerintem nem fog kelleni.). A kész ételre szórj egy kis apróra vágott petrezselymet és már tálalhatod is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése