- pici kókuszolaj
- 2 alma
- 150 gr szeder
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2-3 ek méz/juharszirup/édesítő ízlés szerint
- 8 ek zabpehely
- 2 ek kókuszreszelék
- 0,5 kk sütőpor
- 0,5 kk fahéj
Egy kisebb piteformát vékonyan kenj meg kókuszolajjal. Az almákat hámozd meg, és reszeld le, tedd bele őket egyenletes rétegben a piteforma aljára. Erre szórd rá a szedret. Egy tálban keverd össze a tojásokat a tejjel és a mézzel, egy másikban pedig a zabpelyhet, a kókuszt, fahéjat és a sütőport. A zabpelyhes keveréket add hozzá a tojásos masszához, és öntsd a gyümölcsökre. 180C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára, amíg a teteje szilárd nem lesz.
2 megjegyzés:
Szeder helyett meggy is lehet?
Simán:)
Megjegyzés küldése