2/13/2016

Kókuszos szedres sült zabkása



  • pici kókuszolaj
  • 2 alma
  • 150 gr szeder
  • 2 tojás 
  • 2 dl tej
  • 2-3 ek méz/juharszirup/édesítő ízlés szerint
  • 8 ek zabpehely
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 0,5 kk sütőpor
  • 0,5 kk fahéj


Egy kisebb piteformát vékonyan kenj meg kókuszolajjal. Az almákat hámozd meg, és reszeld le, tedd bele őket egyenletes rétegben a piteforma aljára. Erre szórd rá a szedret. Egy tálban keverd össze a tojásokat a tejjel és a mézzel, egy másikban pedig a zabpelyhet, a kókuszt, fahéjat és a sütőport. A zabpelyhes keveréket add hozzá a tojásos masszához, és öntsd a gyümölcsökre. 180C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára, amíg a teteje szilárd nem lesz.

2 megjegyzés:

Timi írta...

Szeder helyett meggy is lehet?

Eva írta...

Simán:)