2/28/2016

Karfiolkrémleves


Ez egy nagyon egyszerű és egészséges leves, gyorsan elkészül, remélem, szeretni fogjátok!

  • 1 kg karfiolrózsa
  • 2 vöröshagyma
  • 1,2 l húsleves
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • snidling (metélőhagyma)



A karfiolt és a vöröshagymát tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel az alaplével. Főzd puhára a zöldségeket, és botmixerrel turmixold krémesre. Ha ezzel megvagy, add hozzá a főzőtejszínt, és főzd még egy kicsit. Már csak annyi maradt hátra, hogy ha kell, adj hozzá még egy kis sót, és őrölj bele borsot, és már szedheted is a tányérokba. Apróra vágott snidlinggel megszórva tálald.

1 megjegyzés:

Kovács Krisztina írta...

Szupi! Ma ugyanezt csináltam, csak a snidling nem jutott eszembe, petrezselymet
tettem bele!