Ez egy nagyon egyszerű és egészséges leves, gyorsan elkészül, remélem, szeretni fogjátok!
- 1 kg karfiolrózsa
- 2 vöröshagyma
- 1,2 l húsleves
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- snidling (metélőhagyma)
A karfiolt és a vöröshagymát tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel az alaplével. Főzd puhára a zöldségeket, és botmixerrel turmixold krémesre. Ha ezzel megvagy, add hozzá a főzőtejszínt, és főzd még egy kicsit. Már csak annyi maradt hátra, hogy ha kell, adj hozzá még egy kis sót, és őrölj bele borsot, és már szedheted is a tányérokba. Apróra vágott snidlinggel megszórva tálald.
1 megjegyzés:
Szupi! Ma ugyanezt csináltam, csak a snidling nem jutott eszembe, petrezselymet
tettem bele!
Megjegyzés küldése