4/07/2021

Ajváros és spenótos tekercsek

 Szeretem őket készíteni, mert finomak, és nagyon szép színessé teszik az asztalt. A család pedig imádja😎.


Ajváros tekercshez:

  • 4 tojás
  • 2 dl joghurt
  • 5 ek ajvár
  • 4 ek rétesliszt
  • 1 sütőpor

Spenótos tekercshez:

  • 4 tojás
  • 2 dl joghurt
  • 5 ek spenót (fagyasztott, felengedett)
  • fokhagyma (friss, vagy por is jó)
  • 4 ek rétesliszt
  • 1 sütőpor

A tekercs hozzávalóit csak simán, a leírt sorrendben keverd össze, majd öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. Süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt. Egy konyharuhát spriccelj meg hideg vízzel (kb. mint vasaláskor), és borítds rá a megsült tésztát, úgy, hogy felülre kerüljön a sütőpapír. A papírt húzd le, majd a konyharuhával együtt szépen, még melegen tekerd fel. Hagyd hűlni, majd töltsd meg ízlés szerint, és tekerd vissza tekercsformába. Tálalásig alufóliába csomagolva tartsd a hűtőben. 

Töltelék ízlés szerint 😊. Én a spenótost metélőhagymás vajkrémmel és friss újhagymával készítettem, az ajvárosat pedig körözöttel és paprikával töltött olívával töltöttem. Lehet egyébként krémsajt + sonka + csemegeuborka, vagy bármi más is, amit szerettek.


Nincsenek megjegyzések: