Szeretem őket készíteni, mert finomak, és nagyon szép színessé teszik az asztalt. A család pedig imádja😎.
Ajváros tekercshez:
- 4 tojás
- 2 dl joghurt
- 5 ek ajvár
- 4 ek rétesliszt
- 1 sütőpor
- só
Spenótos tekercshez:
- 4 tojás
- 2 dl joghurt
- 5 ek spenót (fagyasztott, felengedett)
- fokhagyma (friss, vagy por is jó)
- 4 ek rétesliszt
- 1 sütőpor
- só
A tekercs hozzávalóit csak simán, a leírt sorrendben keverd össze, majd öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe. Süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt. Egy konyharuhát spriccelj meg hideg vízzel (kb. mint vasaláskor), és borítds rá a megsült tésztát, úgy, hogy felülre kerüljön a sütőpapír. A papírt húzd le, majd a konyharuhával együtt szépen, még melegen tekerd fel. Hagyd hűlni, majd töltsd meg ízlés szerint, és tekerd vissza tekercsformába. Tálalásig alufóliába csomagolva tartsd a hűtőben.
Töltelék ízlés szerint 😊. Én a spenótost metélőhagymás vajkrémmel és friss újhagymával készítettem, az ajvárosat pedig körözöttel és paprikával töltött olívával töltöttem. Lehet egyébként krémsajt + sonka + csemegeuborka, vagy bármi más is, amit szerettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése