- 2,5 dl tojásfehérje
- csipet só
- 2,5 dl cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1,25 dl olaj
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl aszalt gyümölcs és dió/mogyoró stb (nálam füge, mazsola, dió és narancshéj)
A tojásfehérjét verd kemény habbá pici sóval, majd folyamatosan keverve add hozzá a 2 féle cukrot. Mérd ki a lisztet, és vegyél el belőle annyit, amennyivel szépen össze tudod forgatni az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és a diót. Most váltakozva add a masszához az olajat és a lisztet, legvégül pedig kanállal forgasd bele az aszalt gyümölcsöket. Vajazott-lisztezett formában süsd 180 C-ra előmelegített sütőben fél órácskát (tűpróba).
P.S: Ha kevesebb tojásfehérjéd van, az sem baj, akkor pl ha 2 dl a tojásfehérje, 2 dl lesz a többi is, az olaj pedig 1 dl.Készítsétek el bátran, finom, egyszerű, és sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése