- 250 gr margarin
- 300 gr túró
- 400 gr liszt
- 2 kk só
- 1 tojás a tetejére
- szezámmag a szóráshoz
A margarint, túrót, lisztet és a sót jó alaposan dolgozd össze, és fóliába csomagolva tedd egy éjszakára (vagy ha sietsz, pár órára) a hűtőbe. Másnap lisztezett munkafelületen nyújtsd ki a tésztát, majd hajtogasd át egyszer (fentről középre, lentről felfelé, jobbról középre, majd átfeded balról középre az egészet). Nyújtsd 1 cm vastagra és szaggass belőle kis pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd őket, kend le őket a tojással és szórd meg szezámmaggal. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése