4/11/2021

Túrós pogácsa


  • 250 gr margarin
  • 300 gr túró
  • 400 gr liszt
  • 2 kk só
  • 1 tojás a tetejére
  • szezámmag a szóráshoz

A margarint, túrót, lisztet és a sót jó alaposan dolgozd össze, és fóliába csomagolva tedd egy éjszakára (vagy ha sietsz, pár órára) a hűtőbe. Másnap lisztezett munkafelületen nyújtsd ki a tésztát, majd hajtogasd át egyszer (fentről középre, lentről felfelé, jobbról középre, majd átfeded balról középre az egészet). Nyújtsd 1 cm vastagra és szaggass belőle kis pogácsákat. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd őket, kend le őket a tojással és szórd meg szezámmaggal. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára. 



Nincsenek megjegyzések: