- 800 gr tengeri hal
- 1 kg krumpli
- 6 gerezd fokhagyma
- 1-2 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- hal fűszer
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl víz
- kapribogyó
A krumplit főzd meg, vigyázva, hogy ne főzd szét. A fokhagymát vágd apróra a petrezselyemmel, és keverd össze az olívaolajjal.
A halat sózd, borsozd és szórd meg hal fűszerkeverékkel mindkét oldalról, majd szedd falatnyi darabokra, keverd össze a fokhagymás petrezselymes olívaolajjal. A krumplit hámozd meg és vágd ujjnyi vastag karikákra.
Egy tűzálló tálad kenj meg vékonyan olívaolajjal, mehet bele a krumplikarikák fele (sózd, borsozd), erre az összes hal, majd a maradék krumplikarika (sózd, borsozd), kapribogyó ízlés szerinti mennyiségben, majd az egészre öntsd rá a fehérbor+víz keverékét.
Alufóliával lefedve 180 C-on süsd bő fél órát, majd az alufóliát levéve süsd addig, amíg a krumpli szép aranybarna színt nem kap.
P.S: Recepthez innen inspirálódtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése