4/11/2021

Tárkonyos csirkeraguleves


  • 50 gr vaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 kis darab zeller
  • 1 hagyma
  • 1 csirkemell felkockázva
  • bors
  • 2-3 csipet tárkony (ne legyen több)
  • 1,6 dl alaplé
  • 1 bögrényi zöldborsó
  • 0,5 citrom leve
  • 1,5 dl tejföl
  • 50 gr liszt

A vajon pirítsd meg a felkockázott répát, petrezselymet és a zellert. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a felkockázott csirkemellet, sózd borsozd, és kevergetve pirítsd, amíg a hús kifehéredik, a hagyma pedig üveges lesz. Sózd, borsozd, add hozzá a tárkonyt, majd öntsd fel az alaplével. Főzd addig, amíg minden szinte szép puhára főtt, majd add hozzá a zöldborsót, facsard bele a citrom levét is. A tejfölt keverd el csomómentesre a liszttel kézi habverővel, és adj hozzá pár merőkanálnyit a levesből, hogy kiegyenlítődjön a hő, keverd még egyszer szép csomómentesre, majd add az egészet a leveshez. Pár percig még hagyd főni, amíg kicsit összesűrűsödik, és már tálalhatod is 👍😊


Nincsenek megjegyzések: