- 50 gr vaj
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 1 kis darab zeller
- 1 hagyma
- 1 csirkemell felkockázva
- só
- bors
- 2-3 csipet tárkony (ne legyen több)
- 1,6 dl alaplé
- 1 bögrényi zöldborsó
- 0,5 citrom leve
- 1,5 dl tejföl
- 50 gr liszt
A vajon pirítsd meg a felkockázott répát, petrezselymet és a zellert. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a felkockázott csirkemellet, sózd borsozd, és kevergetve pirítsd, amíg a hús kifehéredik, a hagyma pedig üveges lesz. Sózd, borsozd, add hozzá a tárkonyt, majd öntsd fel az alaplével. Főzd addig, amíg minden szinte szép puhára főtt, majd add hozzá a zöldborsót, facsard bele a citrom levét is. A tejfölt keverd el csomómentesre a liszttel kézi habverővel, és adj hozzá pár merőkanálnyit a levesből, hogy kiegyenlítődjön a hő, keverd még egyszer szép csomómentesre, majd add az egészet a leveshez. Pár percig még hagyd főni, amíg kicsit összesűrűsödik, és már tálalhatod is 👍😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése