Ha még nincs linzertorta receptetek, ezt nagyon jó 💓vel tudom nektek ajánlani 😍. És ugye hogy csodaszép?
Tészta:
- 125 gr vaj
- 125 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
- 1/2 tojássárgája
- 125 gr darált dió (eredeti recept szerint mandula, de dióval is isteni)
- 200 gr liszt
- 1 kk sütőpor
- 0,5 kk szegfűszeg
- 1 csapott kk fahéj
- pici só
Töltelék:
- kb. 100 gr lekvár
Tetejére:
- másik 1/2 tojássárgája elkeverve 1 ek tejjel
A tészta hozzávalóit jó alaposan dolgozd össze, majd egy lisztezett deszkán gyúrd sima tésztává. Oszd 2/3-1/3 arányban szét a tésztát, majd a nagyobbik részt tedd egy piteforma aljába, kend meg a lekvárral, majd a maradék tésztából készíthetsz rácsokat, vagy szaggathatsz formákat, ahogy én is tettem ( a lekvárból nem érdemes sokkal többet tenni, még ha jó ötletnek is tűnik elsőre a sok töltelék, de túl édessé teheti a tortát, úgyhogy csak csínján vele 😉). A maradék fél tojássárgát keverd el a tejjel és kend le a pite szélét és a rácsot/szaggatott formákat. Mehet a 180C-ra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarnára nem sül, nagyjából fél órára, vagy picivel többre.Hagyd hűlni, és már szeletelheted is 😀!
A recept A legjobb Dr. Oetker sütemények könyvből lett kipróbálva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése