Pljeskavica:
- 500 gr darált marha hús
- 1 ek Vegeta pikant
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek petrezselyem apróra vágva
- 100 gr Feta
- 100 gr túró
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Köret:
- 6 közepes krumpli
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 ek Vegeta mediteran
- 2 kk rozmaring
A pljeskavicához a darált húst, a vegetát, az áttört fokhagymát, a petrezselymet, a túrót, Fetát, és 1 tojást jól gyúrj össze, és hagyd kb. 30 percet állni. Ekkor a két tenyered között formálj belőle lapos pogácsákat, mindegyiket forgasd zsemlemorzsába, és süsd mindkét oldalán 7-8 percig. A körethez a krumplit mosd meg, hámozd meg, és darabold össze. Öntsd rá az olívaolajat, amibe előzőleg belekeverted a Vegeta mediteránt, és 2 kk rozmaringot. Forgasd az egészet össze, hogy az olívaolaj mindenhol átjárja a krumpliszeleteket, és mehet az egész be a 200 C-ra előmelegített sütőbe, természetesen sütőpapírral bélelt tepsiben. Süsd, amíg szépen meg nem barnul, és tálald az elkészült pljeskavicával, és friss salátával.
P.S: Gyönyörűen süt a Nap, és hirtelen mintha nem is a tavaszba, hanem egyenesen a nyárba csöppentünk volna. Ilyenkor a szép idővel együtt, szinte reflex szerűen ránkjön a rostélyos evés is:) A hagyományos pljeskavicát biztosan mindannyian ismeritek, ez egy picit más a Feta miatt, és isteni finom!Igaz, nem a szabadban sütöttük, de az Ikeás grill serpenyő is jól végzi a dolgát:) Friss paradicsomsalátával és zöld salátával ettük:)
7 megjegyzés:
Mennyit ettem Horvátországban-és nem tudtam a receptet..Köszi!!!
Szia!
A Vegeta pikantot mivel helyettesítsem? Csípős pirospaprika? Só-bors, gondolom, és még?
Trinity, igen, ez lesz az az íz, amit ott kóstoltál:)Fetával isteni!Ha kipróbáltad, majd jelezz, hogy hogy ízlett:)
A Vegeta pikant piros chili paprikát tartalmaz,sót, feketeborsot, egy kis fokhagymát, origánót, koriandert, babérlevelet, szárított zöldségeket (ez a része síma Vegetával helyettesíthető). Remélem, ezzel tudtam segíteni:)
Jólvan, remek, köszönöm.
Bár korianderem csak friss van.hmmm. Na majd kitalálom. Enyhén csípős-fűszeres íze kell hogy legyen, ugye?
Így van, jól ráéreztél!Nem túl csípős, olyan kellemesen fűszeres az íze:)Szerintem mehet bele a friss koriander is, csak ne legyen túl sok, mert a frissnek mindig sokkal intenzívebb az íze:)
Elkészült, elfogyott.
Túl lágy nekem a massza, mert megszokásból burítottam bele egy kis olíva olajat is.
De isteni finom.
Köszi szépen!
Nagyon örülök, ha ízlett! Velem is előfordul néha, hogy nem akar összeállni a massza, ilyenkor egy kis zsemlemorzsát küldök még hozzá, amíg jól össze nem áll:)De hát végülis az a lényeg, hogy finomat ettetek:)
Megjegyzés küldése