4/26/2009

Tonhalas farfalle / Fiongakia me tono


  • 500 gr masni tészta (farfalle)
  • 2 bögre tonhalkonzerv (lecsöpögtetve)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 bögre hámozott paradicsom
  • 1/3 bögre olívaolaj
  • kapribogyó
  • magozott olívabogyó
  • só + fűszerek ízlés szerint
Nagyobb mennyiségű sós vízben főzd meg a tésztát. Közben az olívaolajon futtasd meg az áttört fokhagymát, add hozzá a hámozott paradicsom konzervet, éd főzd kb. 20 percig. Fűszerezd ízlés szerint. (Én bazsalikomot tettem bele, sót, és pici vegetát). A szószhoz add hozzá a tonhalat, majd keverd hozzá a kapribogyót és az olívát is. A tésztát szűrd le, öntsd le a szósszál, és már tálalható is:)
P.S: Ez a csodás, és nagyon egyszerű recept is a kedvenc görög szakácskönyvemből származik(Maslinovo Ulje, Summer Dreams Edition, S&I Kontaratos, Atina), amit egyik görögországi nyaralásunk alkalmával zsákmányoltam magamnak. Azóta is nagy örömmel válogatok a jobbnál jobb receptek közül, ma erre esett a választásom!Nem bántuk meg:) Ha nincs hámozott paradicsom konzerved, nyugodtan lehet helyette síma, házilag gyártott paradicsomszósszal is készíteni, ugyanolyan finom azzal is!:)


Nincsenek megjegyzések: