4/20/2009

Az a bizonyos kaporszósz


  • 1 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor kapor felaprítva
  • 3 dl langyos víz
  • 2 púpos ek tejföl
  • 1 kk ecet
Pirítsd aranybarnára a lisztet a felhevített olajon, dobd rá a kaprot, majd öntsd fel a langyos vízzel. Kevergesd habverővel, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd keverd hozzá a 2 jó nagy evőkanál tejfölt. Ekkor már csak sózni kell, és hozzáadni az ecetet (én erre a mennyiségre 1 kiskanálnyit szoktam tenni). Ennyi:)
P.S: Ez a "hogy varázsoljunk a semmiből valami finomat" kategória, és az egész jóformán 50 forintba kerül, evvan, itt a gazdasági válság:)))! Carlos egyébként imádja, és sült húsok mellé szoktuk enni. Ez az én változatom, mi így szeretjük, se nem túl hígan, se nem túl sűrűn. Igyekeztem pontos mennyiségeket írni, mert ezeknél az egszerűbb kajáknál mindíg az szokott a gond lenni, hogy csak úgy elpuffogtatják, hogy víz, só, ecet, liszt, osztán ennyi, találd ki, hogy miből mennyi kell. Ez így mégiscsak biztonságosabb:)

Nincsenek megjegyzések: