4/13/2009

Húsvéti sós kosárkák



Kosárkák:
  • 0,5 kg liszt
  • 1 ek Gustin (étkezési keményítő)
  • 1/8 l tej
  • 250 gr margarin
  • 1 kk só
  • 3-4 tojássárgája
Töltelékek:

1/Túrós-ajváros:
  • 250 gr túró
  • 3 ek ajvár
  • 2 ek tejföl
2/Tonhalas-uborkás
  • 2 konzerv tonhal (2x180 gr)
  • 1 ek mustár
  • 3 kk tejföl
  • 1 nagyobb csemegeuborka felkockázva
  • friss citromlé
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, csomagold fóliába, és tedd a frizsiderbe 1 órára. Ezután nyújtsd ki pár mm szélesre, és pogácsaszaggatóval szaggass belőle köröket. Ezeket a köröket tedd vajazott kosárformákba, és süsd 12 percig 200 C-on. Hagyd a formákban őket 2-3 percig, utána gond nélkül kiemelhetőek. A töltelék hozzávalóit összekevered, és megtöltöd vele a kosárkákat.

P.S:A kosárkák tészta receptje innen származik. Ebből a mennyiségből nekem kb. 50 kis kosárka készült el. Most két fajta töltelékkel készítettem őket: volt túrós-ajváros, amit olívakarikákkal és zöldfűszerekkel díszítettem, a tonhalas-uborásat pedig piros paprikával és petrezselyemlevéllel. A kosárformákat folyékony Ramaval szoktam szilikonos ecsettel kikenni, így ez másodpercek alatt megvan. A töltelék variációk száma végtelen, bátran lehet kísérletezni!

Nincsenek megjegyzések: