Kosárkák:
- 0,5 kg liszt
- 1 ek Gustin (étkezési keményítő)
- 1/8 l tej
- 250 gr margarin
- 1 kk só
- 3-4 tojássárgája
1/Túrós-ajváros:
- 250 gr túró
- 3 ek ajvár
- 2 ek tejföl
- só
- 2 konzerv tonhal (2x180 gr)
- 1 ek mustár
- 3 kk tejföl
- 1 nagyobb csemegeuborka felkockázva
- friss citromlé
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, csomagold fóliába, és tedd a frizsiderbe 1 órára. Ezután nyújtsd ki pár mm szélesre, és pogácsaszaggatóval szaggass belőle köröket. Ezeket a köröket tedd vajazott kosárformákba, és süsd 12 percig 200 C-on. Hagyd a formákban őket 2-3 percig, utána gond nélkül kiemelhetőek. A töltelék hozzávalóit összekevered, és megtöltöd vele a kosárkákat.
P.S:A kosárkák tészta receptje innen származik. Ebből a mennyiségből nekem kb. 50 kis kosárka készült el. Most két fajta töltelékkel készítettem őket: volt túrós-ajváros, amit olívakarikákkal és zöldfűszerekkel díszítettem, a tonhalas-uborásat pedig piros paprikával és petrezselyemlevéllel. A kosárformákat folyékony Ramaval szoktam szilikonos ecsettel kikenni, így ez másodpercek alatt megvan. A töltelék variációk száma végtelen, bátran lehet kísérletezni!
P.S:A kosárkák tészta receptje innen származik. Ebből a mennyiségből nekem kb. 50 kis kosárka készült el. Most két fajta töltelékkel készítettem őket: volt túrós-ajváros, amit olívakarikákkal és zöldfűszerekkel díszítettem, a tonhalas-uborásat pedig piros paprikával és petrezselyemlevéllel. A kosárformákat folyékony Ramaval szoktam szilikonos ecsettel kikenni, így ez másodpercek alatt megvan. A töltelék variációk száma végtelen, bátran lehet kísérletezni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése