4/08/2009

Csirkemelles-gombás pite



  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 főtt csirkemell
  • bors
  • fűszerek ízlés szerint (oregano, bazsalikom, stb)
  • 500 gr szeletelt gomba (konzerv)
  • 200 gr reszelt trapista sajt
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
A leveles tésztát nyújtsd ki, és tedd vajjal kikent pite formába. A főtt csirkemellet sózd, borsozd, és vágd kockákra, majd tedd a tésztára. Erre jön a szeletelt gomba, majd ismét só, bors, fűszerek, majd a reszelt trapista. Végül az egészet leöntöd a tejföl + a 2 tojás keverékével. 180C-ra előmelegített sütőben sütöd, amíg szép barna nem lesz a teteje.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Nagyon jól néz ki ebben a pite formában!!!
Hasonlót szoktunk készíteni, ha érdekel nézd meg Max-nál Szigetházi szelet néven...Úgyhogy tudom: nagyon finom!!!!!

Eva írta...

Trinity, köszi a tippet!Maxnál mindenképpen rápillantok! Tudom, hogy ott amúgy is mindig olyan szépeket és finomakat találok, de a Szigetházi szeletet szerintem még nem láttam!Pótlom:)