2/19/2010

After Eight forró csoki mix


  • 1 bögre tejpor
  • 1 bögre holland kakaópor
  • 1 bögre porcukor
  • 0,5 kk só
  • 0,5 bögre apróra kockára vágott étcsoki
  • 0,5 bögre apróra tört mentolos cukorka
Ha ajándéknak szánod, rétegezd a hozzávalókat egy üvegbe, és köss rá egy cetlit az alábbi szöveggel: "Az üveg tartalmát jól keverd össze. Egy bögrét tölts meg 1/3-ig az italporral, majd öntsd fel forró vízzel. Jól keverd össze, és élvezd az ízeket:)"

P.S: Az After Eight csoki - illetve a csoki+mentol kombináció- szerintem tipikusan olyan, mint az olajbogyó vagy a marcipán, valaki vagy nagyon szereti, vagy nagyon útálja, középút nem nagyon szokott lenni.Szóval, ez szuper ajándék az After Eightet kedvelők táborának:) (A többiek ugorják át:))A mentolos cukorkára csak egyet-kettőt rácsapsz húsklopfolóval, aztán már kész is, gyönyörű szép kis darabokra tört, nincs vele sok macera. Amikor az italt készíted, a forró víztől a cukor és a csoki darabkák is gyönyörűen felolvadnak egy kis kevergetés után, és akkor már csak hátra kell dőlni a fotelben, és kortyolgatni a forró mentolos csokit:)

9 megjegyzés:

judybee írta...

Hmmm! Biztos befutó a hétvégére. Találtam hozzá muffint is:
http://juc.freeblog.hu/archives/2008/01/10/After_Eight_muffin/

Érdekes a színe (mindkettő vörös). A menta csinálja?

Ági, aki főz írta...

Én imádom ezt a kombinációt! Egy időben mindig volt egy doboz After Eight a szekrényben és mindig dobtam 2-3 darabot a forró csokimba! De jó is volt az!

Névtelen írta...

Ebből a mennyiségből hány bögre csoki lesz?

Hajni írta...

Szia!
Leírnád konkrétan milyen cukorka és hol lehet kapni?Nem vagyok képben,mert sose veszek cukrot.De ezt a receptet el fogom készíteni.
Köszi!

Eva írta...

Szia Judybee, rálestem a muffinra, biztosan finom lehet:)A vöröses színt észre sem vettem, csak most, hogy mondod:)Lehet, hogy tényleg a menta csinálja:)

Eva írta...

Notte, igazából bármilyen kemény mentolos cukor jó hozzá, ha jól emlékszem a Negronak is van mentolos cukorkája (sötétkék zacskós csomagolású), ezt gyakorlatilag bárhol lehet kapni. Én ebbe az adagba Amanie Euka Mentholt tettem, férjem hozta azt hiszem a Lidl-ből. Puszi

Eva írta...

Ebből kb.12 bögre csoki lesz. üdv

Eva írta...

Ági, hát az tényleg nagyon jó lehet, ki fogom én is próbálni:)

Szederliget írta...

Tavaly télen is el akartam készíteni gasztro ajándéknak, de valamiért elmaradt.
Idén sokkal gondosabb vagyok, és holnap megveszem a hozzávalókat :)