2/03/2010

Brokkoli krémleves (Anyu receptje)


  • 1 brokkoli
  • 2 közepes krumpli
  • 0,5 fokhagyma
  • 1 leves kocka
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • esetleg pici szerecsendió
A krumplit hámozd meg, és vágd kockára. A brokkolit szedd rózsáira, a szárát hámozd meg, és kockázd fel. A krumplit és a felkockázott brokkoli szárat tedd egy lábasba, öntsd fel annyi sós vízzel, hogy ellepje, és főzd a zöldségeket puhára. Öntsd hozzá a leveskockából készült levest (kb.5-6 dl-nyit), add hozzá a zúzott fokhagymát és a brokkoli rózsáit,és pár perc alatt főzd az egészet puhára. Botmixerrel pépesítsd, add hozzá a tejszínt, ízlés szeritn tegyél bele reszelt szerecsendiót, sót és borsot, majdjól keverd össze. Tálalhatod reszelt füstölt sajttal, vagy pirított kenyérkockákkal.
P.S: Ez a leves isteni finom, persze, Anyutól megszokott módon másmilyen nem is lehetne. Ugyanígy lehet brokkoli helyett zöldborsóval is készíteni:)

Nincsenek megjegyzések: