- diónyi vaj
- 1 nagyobb hagyma
- 1 karfiol
- 1 krumpli
- 7 dl leves
- 4 dl tej
- só
- bors
- ételízesítő
- parmezán sajt
- snidling
A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg a vajon. Add hozzá a rózsáira szedett karfiolt, a meghámozott és felkockázott krumplit, majd öntsd fel a levessel (mehet kockából is) és a tejjel. Sózd, borsozd, ízlés szerint adhatsz hozzá ételízesítőt is, majd erős lángon forrald fel. Amikor felforrt, alacsony lángon főzd tovább 20-25 percig.Ekkorra már a krumpli és a karfiol is puhára főtt, már csak pépesíteni kell botmixerrel, bögrébe szedni, megszórni reszelt parmezánnal és apróra vágott snidlinggel, és már kész is:)
P.S: Forrás: Good Food magazine, November 2006. Az eredeti recept szerint nincs benne snidling, és cheddar sajt megy bele, de nekem parmezánom volt itthon, és azzal is isteni volt:)
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett!!! Én is szeretem a karfiol levest, főleg ha krémesítve készül!!:)Látom mostanában, elég sokszor készül nálad is leves.
Megjegyzés küldése