2/22/2010

Parmezános karfiol krémleves


  • diónyi vaj
  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 karfiol
  • 1 krumpli
  • 7 dl leves
  • 4 dl tej
  • bors
  • ételízesítő
  • parmezán sajt
  • snidling
A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg a vajon. Add hozzá a rózsáira szedett karfiolt, a meghámozott és felkockázott krumplit, majd öntsd fel a levessel (mehet kockából is) és a tejjel. Sózd, borsozd, ízlés szerint adhatsz hozzá ételízesítőt is, majd erős lángon forrald fel. Amikor felforrt, alacsony lángon főzd tovább 20-25 percig.Ekkorra már a krumpli és a karfiol is puhára főtt, már csak pépesíteni kell botmixerrel, bögrébe szedni, megszórni reszelt parmezánnal és apróra vágott snidlinggel, és már kész is:)
P.S: Forrás: Good Food magazine, November 2006. Az eredeti recept szerint nincs benne snidling, és cheddar sajt megy bele, de nekem parmezánom volt itthon, és azzal is isteni volt:)

1 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett!!! Én is szeretem a karfiol levest, főleg ha krémesítve készül!!:)Látom mostanában, elég sokszor készül nálad is leves.