5/06/2010

Spenótos-rizses egytál


  • 1 kg spenót
  • 500 gr darált hús
  • pici olaj
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • vegeta
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 bögre rizs
  • 3 dl tej
  • 2 ek liszt
  • joghurt/tejföl
A spenótot jó alaposan mosd meg, vágd csíkokra és főzd forró vízben olyan 10 percig. A rizstis főzd meg, majd öblítsd át hideg vízzel, hagyd lecsöpögni. Egy pici olajon pirítsd üvegesre a kockára vágott hagymát az áttört fokhagymával együtt, majd dobd rá a darált húst. Fűszerezd vegetával, sóval, borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Amikor a darált hús kész, vedd le a tűzről, forgasd bele a rizst és a spenótot. A tejben keverd csomómentesre a lisztet, majd ezt is öntsd a rizses-spenótos-húsos masszához, és jól keverd össze. Az egészet öntsd egy tűzálló tálba, és süsd 200 Con olyan 30 percig. Tejföllel meglocsolva vagy joghurttal tálald (ez kötelező!!!:))))
P.S: Az én drága jó nagymamikám küldött nekem spenótot a kertjéből. A spenótot imádjuk, és minden alkalommal jól meglepődök, amikor megfőzöm, hogy annyi spenótból főzés után alig lesz valami, úgy "összeesik", pedig tudom, hogy ennek ez a rendje:)Most rizzsel és darált hússal kombinálva készítettem, nagyon finom lett, és nagyon szépen szeletelhető. Ezt az ételt egyébként mángolddal és csalánnal is símán el lehet készíteni, azzal is nagyon finom. Anyu elméletileg ültetett mángoldot az idén, alig várom, hogy kapjak a friss termésből:) (Anyuci, ugye hallod?)Már fáj a fogam egy jó kis krumplis-mángoldos köretre egy kis tengeri hal mellé:)))

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta