5/07/2010

Szentjánoskenyeres süti


  • 3 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre őrölt szentjánoskenyér (karob)
  • 5 ek olaj
  • 5 ek rum
  • 1 sütőpor
  • reszelt citromhéj
Tetejére:
  • porcukor
  • eper
  • esetleg krémsajt

A tojások sárgáját mixerrel összekevered a cukorral, hozzáadod a tejet, olajat, rumot, reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a tojások keményre felvert habját. Vajazott-lisztezett tepsibe öntöd, és 200C-on sütöd kb. 25 percig.Porcukorral meghinted a tetejét, kockákra vágod, minden kockára mehet egy kis krémsajt és eper:)
P.S: A férjem Rijekában volt pár hete, onnan hozott nekem őrölt szentjánoskenyeret, a zacskó hátulján pedig stílusosan ott volt a recept is, hogy mihez is lehet vele kezdeni:) Szóval a recept a zacskóról származik, gyorsan elfogyott, finom volt, bár másnapra egy kicsit már száraz lett, legközelebb lehet, hogy reszelek bele 1-2 almát, vagy teszek bele banánt, hogy tovább maradjon puha. A hozzávalókat 2 dl-s bögrével mértem:)

1 megjegyzés:

Bianka írta...

HŰŰŰ, de guszta