5/21/2010

Görög hummusz


  • 175 gr csicseriborsó
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 4 ek növényi olaj
  • 1,5 kk őrölt kömény
  • 1,5 citrom leve
  • 3 dl főzőlé
  • bors
  • 2 kk tahini paszta
A csicseriborsót előző este áztasd vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet, és öntsd rá egy új adaggal, hogy bőven ellepje. Főzd, amíg szépen meg nem puhul, és közben folyamatosan szedd le a víz felszínéről a keletkező habot (nekem ez kb.1 1/4 óra alatt lett meg).A főzőléből tegyél félre 3 dl-nyit, majd szűrd le a csicseriborsót. A csicsriborsót az összes többi hozzávalóval együtt tedd keverőtálba és botmixerrel pürésítsd.Pici olívaolajjal meglocsolva és pici paprikával meghintve tálald.
P.S: Recept innen.Ha nem teszel bele tahini pasztát, helyette tegyél ugyanennyivel több olajat a hummuszhoz.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A fűszerkömény és a római kömény nem ugyanaz a fűszer, az ízük is teljesen más. A hummuszba római kömény kell...