1/06/2011

Karácsonyi fügegolyók


  • 200 gr aszalt füge
  • 200 gr dió
  • 200 gr cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 0,75 dl víz
  • pici fahéj
  • 1 narancs kifacsart leve
  • darált keksz, amennyit felvesz (kb. 75-100 gr)
  • hempergetéshez darált dió

A diót késes aprítógépben vágd apróra, majd öntsd egy tálba. A fügét szintén késes aprítógépben jó alaposan aprítsd össze, hogy pépes legyen (ha nincs késes aprítóged, akkor daráld le húsdarálóval, vagy vághatod apróra is, csak úgy símán késsel). A cukrot és a vaníliás cukrot főzd össze a vízzel, majd öntsd hozzá a fügés dióhoz. Ezután add hozzá a narancslevet, ha szeretitek, reszelhetsz bele a héjából is, és adj még hozzá egy leheletnyi fahéjat is.Állítsd össze a masszát annyi darált keksszel, hogy jól formázható legyen. Formázz a masszából pici golyókat, és hemergesd meg őket darált dióban.

6 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Imádom a fügét:) Gyönyörű a karácsonyi sütis tál!

Kata írta...

nagyon finomakat ettetek:)

Ottis írta...

Mennyi finomság!

Bianka írta...

Nagyon guszta

Kriszta írta...

Szia!
Jól néznek ki,le is mentettem magamnak a receptjét!Imádom a fügés desszerteket!Szépek a fotóid is!

Eva írta...

Lányok, köszönöm szépen!Kriszta, a fügét én is imádom, hamarosan közzéteszek egy isten gyümölcskenyeret, és abban is van füge, szerintem Neked is tetszeni fog!És annak pedig külön örülök, hogy tetszenek a fotók, mert a fotókkal is van ám meló, éppen ezért nagyon jól esik, ha valaki észreveszi és megdícséri őket:)Puszillak benneteket!