- 500 gr túró
- 300 gr margarin
- 500 gr liszt
- 2 tojássárgája
- 3 ek tej
- 25 gr élesztő
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint (kb. 2-3 kk)
- reszelt sajt
Melegíts meg 3 ek tejet, keverj el benne 1 ek cukrot, morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni. Közben a puha margarint, túrót és a tojások sárgáját mixerrel keverd habosra, add hozzá a lisztet, a sót és a felfutott élesztőt. Gyúrd síma tésztává, takard le, és hagyd kelni 1 órát. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd szaggass belőle pogácsákat. A pogácsákat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben.
P.S: Forrás: F. Horváth Ilona, Kenyerek és péksütemények. Az eredetiben ugyan nincs reszelt sajt a pogácsák tetején, de én tettem, mert nagyon szeretjük így. Amikor úgy láttam, hogy a pogácsák már megsültek, picit még rágrilleztem, hogy a sajt szépen megbarnuljon a tetejükön. Nagyon finom, puha tésztájú pogácsa, amit még ráadásul hajtogatni sem kell:)Az a lényeg, hogy a tésztát nem kell túl vékonyra nyújtani, nyugodtan hagyjátok vastagabbra, kb. 1-1,5 ujjnyira, de még sütés közben is nőni fognak az élesztő miatt.Biztosan sokszor fogom még készíteni.
1 megjegyzés:
Nagyon helyesek
Megjegyzés küldése