1/17/2011

Chocolate fudge cake


  • 200 gr étcsoki
  • 200 gr vaj
  • 200 gr barna cukor
  • 1 dl forró víz
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 200 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 5 ek holland kakaópor
Tetejére:
  • 100 gr csoki
  • 80 gr vaj/margarin
  • színes szórócukor

A darabokra tört csokit, a vajat, a barna cukrot, 1 dl forró vizet tedd egy lábasba, és olvaszd fel az egészet, majd keverd símává. Hagyd picit hűlni, add hozzá az enyhén felvert tojásokat, a tejfölt, kakaóport, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. A masszát öntsd vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd tűpróbáig 160C-ra előmelegített sütőben. Amikor a süti elkészült, hagyd picit hűlni, majd a tetejére tegyél 100 gr csokiból készült csokimázat, és szórd meg színes cukorral.(Ez utóbbit el is hagyhatod, az ízén nem változtat túl sokat, de a gyerekek imádják:))


P.S: Ez egy BBC Good Food recept, az eredetit itt olvashatjátok. Én a csokimázból kihagytam a sűrített tejet, mert nem volt itthon, de a többi nagyjából a receptet követve készült. Annyi megjegyzés még talán, hogy az eredeti 22x22 cm-es tepsit ajánl, én pedig ennél azért nagyobbat, mert egyébként túl magas lesz a tészta. Ja, és nálam a sütési idő is rövidebb volt, mint 50 perc, de ez gondolom függ a sütő erősségétől és a tepsi méretétől is:)Összegezve: egyszerű, gyors, finom, picit brownie-ra emlékeztető, és nagyon csokis.

4 megjegyzés:

Ottis írta...

nagyon guszta, megkívántam

felis írta...

Arata delicios...

Bianka írta...

Finom lehet

Anikó írta...

Vittem a receptet, imádom az ilyen csokis ámde tök egyszerű sütiket, hétvégére megsütöm:-)))))