10/28/2011

Pestos kenyér

Volt egyszer egy kenyér világnapja, nem is olyan rég. Sütöttem is rá kenyeret, csak épp a posztolással csúsztam meg:)Na, de ami késik nem múlik, úgyhogy most megmutatom nektek, milyen illatos, ízekkel teli, pihepuha kenyeret sütöttem. Kell hozzá:


  • 2,5 dl víz

  • 0,5 dl tej

  • 2 ek olívaolaj

  • 2 ek tejpor

  • 40 gr pesto szósz (zöld)

  • 500 gr búza liszt

  • 1 kk só

  • 1 csapott ek cukor

  • 1 zacskó szárított élesztő

  • 1 kk oregano

  • 1 kk bazsalikom


Fogd a kenyérsütődet, és először öntsd a tartályába a tejet, a vizet, majd az olívaolajat, erre jöhet a tejpor, a pesto szósz, majd a liszt. Ezután az egyik sarokba öntsd a sót, a másikba a cukrot, a harmadikba pedig a szárított élesztőt, majd csak úgy a tetejére szórd rá az oreganót és a bazsalikomot. Normál (fehér kenyér) programon sütöttem közepesen barna héjjal.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet