Az ötletet ehhez a körethez szintén egy Good Food magazinban láttam, és nagyon megtetszett az egyszerűsége miatt, na és amiatt is, hogy gyorsan kész, és csupa zöldség, egészség. Pontos mennyiségeket ennél a receptnél nehéz lenne írni, igazítságok a cukkinik és a tepsitek méretéhez az arányokat.
- sárga héjú cukkini
- zöld héjú cukkini
- paradicsom
- só
- olívaolaj
- fokhagyma
- kakukkfű
- rozmaring
A zsenge cukkiniket mosd meg, majd hámozd "csíkosra". Szeleteld fel karikákra, a paradicsomot szintén, sózd meg a zöldségszeleteket. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olívaolajjal, majd váltakozva tegyél bele egy szelet cukkinit, majd egy szelet paradicsomot. A szeletek félig fedjék egymást, és mindegyik közé dugdoss vékonyra szelt fokhagymát. Szórd meg az egészet kakukkfűvel és rozmaringgal, locosld meg még egy kis olívaolajjal, majd told be a 180 C-ra előmelegített sütőbe olyan 30-35 percre, amíg szépen meg nem sülnek. Isteni finom, legközelebb a paradicsom és a cukkini mellé harmadikként még fogok tenni szeletelt kecskesajtot is, vagy mozzarellát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése