7/19/2013

Fokhagymával sült cukkini és paradicsom

 
 
Az ötletet ehhez a körethez szintén egy Good Food magazinban láttam, és nagyon megtetszett az egyszerűsége miatt, na és amiatt is, hogy gyorsan kész, és csupa zöldség, egészség. Pontos mennyiségeket ennél a receptnél nehéz lenne írni, igazítságok a cukkinik és a tepsitek méretéhez az arányokat.

  • sárga héjú cukkini
  • zöld héjú cukkini
  • paradicsom
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring

A zsenge cukkiniket mosd meg, majd hámozd "csíkosra". Szeleteld fel karikákra, a paradicsomot szintén, sózd meg a zöldségszeleteket. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olívaolajjal, majd váltakozva tegyél bele egy szelet cukkinit, majd egy szelet paradicsomot. A szeletek félig fedjék egymást, és mindegyik közé dugdoss vékonyra szelt fokhagymát. Szórd meg az egészet kakukkfűvel és rozmaringgal, locosld meg még egy kis olívaolajjal, majd told be a 180 C-ra előmelegített sütőbe olyan 30-35 percre, amíg szépen meg nem sülnek. Isteni finom, legközelebb a paradicsom és a cukkini mellé harmadikként még fogok tenni szeletelt kecskesajtot is, vagy mozzarellát.

Nincsenek megjegyzések: