7/26/2013

Nizzai saláta

  • 1 zacskó fagyasztott zöldbab (450 gr)
  • 5-6 közepes paradicsom
  • 300 gr tonhal konzerv (saját levében)
  • 4 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 100-150 gr fekete olíva
  • 5 ek fehérborecet
  • 5 ek olívaolaj
  • 5 ek víz
  • bors
  • citrom

A zölbabot enyhén sós vízben főzd meg kb. 15 perc alatt. A tojásokat főzd keményre. A paradicsomot mosd meg, szeleteld fel, a hagymát vágd vékony karikákra, a tonhalat pedig csöpögtesd le. Egy jó nagy tálba tedd bele a zöldbabot, a paradicsomszeleteket, a hagyma karikákat, add hozzá a tonhalat és az olívát. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat, a fehérborecet, majd higítsd 5 ek vízzel. Adj hozzá sót, borsot ízlés szerint, öntsd a salátára, jól forgasd össze, díszítsd a felszeletelt tojással, adj mellé citromot és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: