- 1 zacskó fagyasztott zöldbab (450 gr)
- 5-6 közepes paradicsom
- 300 gr tonhal konzerv (saját levében)
- 4 tojás
- 1 vöröshagyma
- 100-150 gr fekete olíva
- 5 ek fehérborecet
- 5 ek olívaolaj
- 5 ek víz
- só
- bors
- citrom
A zölbabot enyhén sós vízben főzd meg kb. 15 perc alatt. A tojásokat főzd keményre. A paradicsomot mosd meg, szeleteld fel, a hagymát vágd vékony karikákra, a tonhalat pedig csöpögtesd le. Egy jó nagy tálba tedd bele a zöldbabot, a paradicsomszeleteket, a hagyma karikákat, add hozzá a tonhalat és az olívát. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat, a fehérborecet, majd higítsd 5 ek vízzel. Adj hozzá sót, borsot ízlés szerint, öntsd a salátára, jól forgasd össze, díszítsd a felszeletelt tojással, adj mellé citromot és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése