7/19/2013

Spenótos, cukkinis frittata




  • 1 fej vöröshagyma
  • pici olívaolaj
  • 400 gr cukkini
  • 200 gr leveles spenót (mirelit is jó)
  • 150 gr Feta
  • bors
  • vegeta ízlés szerint
  • 6 tojás
  • 1 kk sütőpor
  • reszelt sajt a tetejére

Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olívaolajon, add hozzá a felkockázott cukkinit, és süsd olyan kevergetve olyan 5-10 percig. Közben a spenót levelekre önts forró vizet, hagyd pár percig, majd szűrd le. A spenótot és a felkockázott Feta sajtot add a cukkinihez, sózd, borsozd, ha kell, adj hozzá egy kis vegetát is (a sóval csínján kell bánni a Feta miatt - egyébként az eredei recept ricottát ír, szóval bátran helyettesíthetitek vele, ha azt jobban szeretitek). Vedd le a tűzről, majd add hozzá a sütőporral elkevert 6 felvert tojást. Forgasd össze, majd öntsd vajazott, zsemlemorzsával megszórt piteformába. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, told vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon, majd háromszögekre vágva tálald.

P.S: Ezt a receptet a Good Food magazin júliusi számából próbáltam ki, de persze jól átvariáltam. Finom volt, igazi nyári kaja.
Cukkinik Anyu kertjéből:)Ugye csodaszépek?

Nincsenek megjegyzések: