10/10/2013

Királyi csirke


  • 600 gr csirkemell
  • 200 gr gomba
  • 1 piros szép húsos paprika
  • 2 ek vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1,2 dl csirkeleves (kockából is tökéletes)
  • 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • bors
  • vegeta
  • fél citrom leve
  • 1 ek vágott petrezselyem

A gombát szeleteld fel, a csirkemellet pedig vágd csíkokra. A paprikát csumázd ki, majd 5 percre dobd forró vízbe, hogy picit megpuhuljon, majd vágd kis kockákra. A vajon pirítsd meg folytonosan keverve a gombát és a húst. Keverd össze a tejszínt, a levest és a teljes kiőrlésű lisztet, majd ha már a hús szépen megpirult, öntsd rá. Add hozzá a paprika kockákat is. 5 percig lassan kevergetve főzd, majd adj még hozzá annyi levest, hogy közepesen sűrű mártást kapj ( én kb. fél bögrényit tettem bele). Fűszerezd ízlés szerint pici fehér borssal, sóval, vegetával, add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Húzd le a tűzről, locsold meg a citromlével,  keverd össze, és már adhatod is az asztalra.

Ezt a receptet a Nova Szakácskönyvek Szárnyasok című könyvéből próbáltam ki, és mi nagyon szerettük!

Nincsenek megjegyzések: