- 600 gr csirkemell
- 200 gr gomba
- 1 piros szép húsos paprika
- 2 ek vaj
- 1 dl tejszín
- 1,2 dl csirkeleves (kockából is tökéletes)
- 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
- só
- bors
- vegeta
- fél citrom leve
- 1 ek vágott petrezselyem
A gombát szeleteld fel, a csirkemellet pedig vágd csíkokra. A paprikát csumázd ki, majd 5 percre dobd forró vízbe, hogy picit megpuhuljon, majd vágd kis kockákra. A vajon pirítsd meg folytonosan keverve a gombát és a húst. Keverd össze a tejszínt, a levest és a teljes kiőrlésű lisztet, majd ha már a hús szépen megpirult, öntsd rá. Add hozzá a paprika kockákat is. 5 percig lassan kevergetve főzd, majd adj még hozzá annyi levest, hogy közepesen sűrű mártást kapj ( én kb. fél bögrényit tettem bele). Fűszerezd ízlés szerint pici fehér borssal, sóval, vegetával, add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Húzd le a tűzről, locsold meg a citromlével, keverd össze, és már adhatod is az asztalra.
Ezt a receptet a Nova Szakácskönyvek Szárnyasok című könyvéből próbáltam ki, és mi nagyon szerettük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése