Ami nálunk főszabály, hogy saláta nélkül nincs ebéd. Van, hogy 2-3 fajta saláta is van ebédhez, mert annyira szeretjük. Szerencsére Anyu kertjében mindenféle kincs terem, a lenti zöldségek is mind az ő keze munkáját dicsérik:)
- 2 sárga és 2 piros szép, húsos paprika (pl. pritamin vagy kaliforniai)
- 400 gr (koktél) paradicsom
- 2 csokor rukkola
- extra szűz olívaolaj
- só
- balzsamecet
- 1 citrom kifacsart leve
A paprikákat vágd félbe, távolítsd el a csumáját és a magokat, és szeleteld fel. A paradicsomot is vágd szeletekre, a jól megmosott és lecsepegtetett rukkolát pedig csak úgy kézzel tépkedd kisebb darabokra. Tedd a zöldségeket egy jó nagy tálba, sózd meg, locsolj rá extra szűz olívaolajat, és olyan 3-4 löttyintésnyi balzsamecetet, majd csavard rá a citrom levét (ne sajnáld, a citrom és a rukkola imádják egymást!). Jól forgasd össze az egészet, és már meg is van a csupa vitamin csupa finomság saláta:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése