- 4 tojás
- 200 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl olaj
- 450 gr liszt
- 1 sütőpor
A tojások fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Add hozzá a kétféle cukrot és egyenként a tojások sárgáját. Amikor ezzel is megvagy, jöhet a joghurt és az olaj, majd legvégül a sütőporral elkevert liszt. Keverd szép egyneművé a tésztát és süsd meg a gofrikat.
Kevés munka - sok gofri - és még több öröm a gyerekeknek
Praktikus tanácsok azoknak, akik először csinálnak ilyesmit: a tésztát érdemes merőkanállal adagolni, mert általában egy merőkanálnyi tészta elég egy adaghoz. Legyen kéznél egy spatula is, ha esetleg kell egy kis segítség a gofri kiemeléséhez/leválasztásához. Szilikonos ecsettel vékonyan érdemes minden adag előtt egy ici picit átkenni a sütő felületet. Mielőtt nekilátnál a sütésnek, várd meg mindenképp, hogy a sütő kellőképp felmelegedjen - hát, nagyjából ennyi, és már mindent tudsz isReceptet innen próbáltam ki. Az pedig, hogy itt megosztottam Veletek, azt jelenti, hogy jó volt!
2 megjegyzés:
De rég ettem/sütöttem gofrit, pedig valahol a konyha mélyén ott lapul egy sütő... Köszi, hogy eszembe juttattad! :)
teller-cake, nagyon szívesen:)
Megjegyzés küldése