8/06/2014

Trüffel torta

Mint azt tőlem már megszokhattátok, szeretem az egyszerű de nagyszerű dolgokat. 7. házassági évfordulónkra, 20 perc és kész Azt hogy milyen finom, ugye mondani sem kell


Tészta:
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 kk sütőpor


Krém:
  • 300 gr étcsoki
  • 5 dl habtejszín
  • 2 ek jó erős főzött kávé


És még:
  • holland kakaópor


A tojások fehérjét verd kemény habbá pici sóval, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját, majd a cukrot, és szitáld bele a kakaóport és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában süsd 180 C-on tűpróbáig (nem mértem, kb. 20 perc lehetett).

A krémhez törd kockára a csokit, adj hozzá 2 dl habtejszínt és a kávét, és olvaszd össze az egészet (keverd össze habverővel, hogy szép sima legyen). Vedd le a tűzről és vegyél el a masszából 2 eknyit a díszítéshez.Keverd a maradék 3 dl habtejszínt is a csokikrémhez, és ha már eléggé kihűlt, tedd be a hűtőbe. Amikor már a krém is kellőképp megdermedt, mixerrel keverd jó habosra.  A kihűlt tortalapra kend a a csokikrémet, a félretett trüffel krémből pedig formálj golyókat, és forgasd meg őket a kakaóporban. Ezekkel díszítsd a tortát, és szitálj az egészre holland kakaóport díszítésként.

Recept innen kipróbálva

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A habtejszínt nem kell felverni habbá? Éva

Eva írta...

Kedves Éva! Csak már akkor, amikor kivetted a krémet a hűtőből, előtte semmit sem kell habbá verni.

Üdv,

Évi

Kata írta...

Éva, ez megint remekül néz ki!:) puszillak, minden jót kívánok!:)