Mint azt tőlem már megszokhattátok, szeretem az egyszerű de nagyszerű dolgokat. 7. házassági évfordulónkra, 20 perc és kész Azt hogy milyen finom, ugye mondani sem kell
Tészta:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 300 gr étcsoki
- 5 dl habtejszín
- 2 ek jó erős főzött kávé
És még:
- holland kakaópor
A tojások fehérjét verd kemény habbá pici sóval, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját, majd a cukrot, és szitáld bele a kakaóport és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában süsd 180 C-on tűpróbáig (nem mértem, kb. 20 perc lehetett).
A krémhez törd kockára a csokit, adj hozzá 2 dl habtejszínt és a kávét, és olvaszd össze az egészet (keverd össze habverővel, hogy szép sima legyen). Vedd le a tűzről és vegyél el a masszából 2 eknyit a díszítéshez.Keverd a maradék 3 dl habtejszínt is a csokikrémhez, és ha már eléggé kihűlt, tedd be a hűtőbe. Amikor már a krém is kellőképp megdermedt, mixerrel keverd jó habosra. A kihűlt tortalapra kend a a csokikrémet, a félretett trüffel krémből pedig formálj golyókat, és forgasd meg őket a kakaóporban. Ezekkel díszítsd a tortát, és szitálj az egészre holland kakaóport díszítésként.
Recept innen kipróbálva
3 megjegyzés:
A habtejszínt nem kell felverni habbá? Éva
Kedves Éva! Csak már akkor, amikor kivetted a krémet a hűtőből, előtte semmit sem kell habbá verni.
Üdv,
Évi
Éva, ez megint remekül néz ki!:) puszillak, minden jót kívánok!:)
Megjegyzés küldése