9/25/2014

Briam - görög tepsis zöldségek



  • 0,5 kg padlizsán
  • 0,5 kg cukkini feldarabolva
  • 0,5 kg krumpli feldarabolva
  • 1 paprika
  • 2 fej karikára vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 bögre felkockázott paradicsom
  • 1 ek sűrített paradicsom 1/2 bögre vízben feloldva
  • 6 ek apróra vágott petrezselyem
  • 0,5 bögre olívaolaj
  • bors
  • (vegeta) 


A padlizsánt vágd karikákra, sózd meg, és hagyd állni egy bő fél órát, majd mosd át vízzel. Egy tűzálló tálba tedd a feldarabolt zöldségeket.


Öntsd nyakon az olíva olajjal és a vízben feloldott paradicsomsűrítménnyel, szórd meg petrezselyemmel, és jó alaposan forgasd össze.

 Alufóliával letakarva süsd egy órát 180 C-ra előmelegített sütőben. Ekkor vedd le a fóliát, és süsd további fél-3/4 órát, amíg a felesleges folyadék el nem fő. Ekkor már kész is az étel, én még morzsoltam rá egy kis fetát. Isteni!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A hét végén elkészült nálunk is. Köszi a receptet, nagyon finom lett :)

Üdv: Nagy(A)ncsa

Eva írta...

Szívesen, örülök nagyon!