5/21/2009

Csirkés rizottó



  • 400 gr csirkemell filé
  • 200 gr gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • vegeta
  • bors
  • 2 bögre rizs
  • 1 marhahúsleves kocka
A rizst pici olajon futtasd meg, majd öntsd fel 4 bögre vízzel, adj hozzá 1 leveskockát, hagyd felforrni, majd vedd le a tűzről , fedd le, és hagyd állni, amíg magába szívja a maradék levet. Közben a csirkemellet kockázd fel, pirítsd meg az olívaolajon, add hozzá a felszeletelt gombát, és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Kevergetve pirítsd az egészet, amíg a hús meg nem pirul, és a gomba el nem főli a levét, majd add hozzá a fűszereket. Keverd az egészet össze a már kész rizzsel, és már kész is:)
P.S: Carlos javíthatatlanul rizses, így a kedvéért készült ez a gyors ebéd, ami egy olyan jó tisztességes adag lett:)

2 megjegyzés:

Kata írta...

Az ilyen ennivalókat én is nagyon szeretem, igaza van a férjednek...
Éva, nézz be hozzám légyszíves, vár téged valami nálam:)greist

Ági, aki főz írta...

Itt is vár egy sapka-díj. http://agifoz.blogspot.com/2009/05/sapkas-dij.html