5/18/2008

Könnyű almás süti


  • kb 500 gr Petit Beurre keksz
  • 1-1,5 kg savanykás alma
  • 2 vaníliás puding
  • 200 gr cukor
  • 5 dl+ 7 dl víz
  • pici citromlé
  • 2 zacskó tejszínhabpor
  • reszelt csoki

Az almát felkockázod, és felteszed főni a 0,5 l vízben, amelyhez hozzáadtál 200 gr cukrot. Amikor kezd puhulni, hozzáöntöd a 7 dl vízben elkevert két zacskó vaníliás pudingport, és addig kevergeted, amíg zselésedni nem kezd. Ekkor egy tál (téglalap alakú) aljára teszel 1 réteg kekszet, majd erre az almás cucc 1/3-át. Ezt megismételed még 2x. (Tehát összesen 3 réteg keksz és almás puding). Egy éjszakára mehet be a hűtőbe. Tálalás előtt a tetejére megy két zacskó tejszín+jó sok reszelt csoki.

P.S. Gyorsan kész van és még gyorsabban fogy el. A kekszet előzőleg nem kell folyadékba mártogatni, mert az almától meg fog puhulni. Ha nincs otthon keksz, lehet babapiskótából is készíteni, vagy pedig csináljunk hozzá egy 4 tojásos piskótát:) A Petit Beurre keksz helyettesíthető bármilyen más téglalap alakú vajas keksszel is (de nekünk ezzel a legfinomabb). A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, én csak ennyit szoktam bele tenni, mert nem szeretjük, ha túl édes.

Nincsenek megjegyzések: