- kb 500 gr Petit Beurre keksz
- 1-1,5 kg savanykás alma
- 2 vaníliás puding
- 200 gr cukor
- 5 dl+ 7 dl víz
- pici citromlé
- 2 zacskó tejszínhabpor
- reszelt csoki
Az almát felkockázod, és felteszed főni a 0,5 l vízben, amelyhez hozzáadtál 200 gr cukrot. Amikor kezd puhulni, hozzáöntöd a 7 dl vízben elkevert két zacskó vaníliás pudingport, és addig kevergeted, amíg zselésedni nem kezd. Ekkor egy tál (téglalap alakú) aljára teszel 1 réteg kekszet, majd erre az almás cucc 1/3-át. Ezt megismételed még 2x. (Tehát összesen 3 réteg keksz és almás puding). Egy éjszakára mehet be a hűtőbe. Tálalás előtt a tetejére megy két zacskó tejszín+jó sok reszelt csoki.
P.S. Gyorsan kész van és még gyorsabban fogy el. A kekszet előzőleg nem kell folyadékba mártogatni, mert az almától meg fog puhulni. Ha nincs otthon keksz, lehet babapiskótából is készíteni, vagy pedig csináljunk hozzá egy 4 tojásos piskótát:) A Petit Beurre keksz helyettesíthető bármilyen más téglalap alakú vajas keksszel is (de nekünk ezzel a legfinomabb). A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, én csak ennyit szoktam bele tenni, mert nem szeretjük, ha túl édes.
P.S. Gyorsan kész van és még gyorsabban fogy el. A kekszet előzőleg nem kell folyadékba mártogatni, mert az almától meg fog puhulni. Ha nincs otthon keksz, lehet babapiskótából is készíteni, vagy pedig csináljunk hozzá egy 4 tojásos piskótát:) A Petit Beurre keksz helyettesíthető bármilyen más téglalap alakú vajas keksszel is (de nekünk ezzel a legfinomabb). A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető, én csak ennyit szoktam bele tenni, mert nem szeretjük, ha túl édes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése