- zöldség vegyesen (nálam most paprika és patlidzsán)
- 2 ek olívaolaj
- 1 bögre rizs
- vegeta
- 2 kanál vaj
- 200 gr szeletelt gomba (mehet konzervből is)
- petrezselyemzöld
- 3 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 1 hagyma
- reszelt sajt
Az olívaolajon megpirítod a felaprított hagymát, erre rádobod a rizst, amikor kezd barnulni, felöntöd 2 bögre vízzel, vegetát adsz hozzá, és hagyod főni. Addig egy serpenyőben a vajat megolvasztod, mehet rá a gomba, pár percig párolod. Hozzáadod a petrezselyemzöldet, a megfőtt rizst, a paradicsomsűrítményt, sózod, borsozod. Ezzel a masszával megtöltöd a paprikákat, és a félbevágott patlidzsánt, aminek előtte kivájtad a belsejét. A töltött zöldségeket tűzálló tálba teszed, és aláöntesz egy bögre levest (mehet kockából - 1 bögre forró víz + 0,5 leveskocka). Előmelegített sütőben megsütöd. A patlidzsánt megszórod reszelt sajttal, és lehet is tálalni!
P.S. Amikor ezt készítettem, Jutka barátnőm jutott az eszembe, aki nem eszik húst. Szerintem ha hazajött Amszterdamból, egy csajos hétvégén ezt fogom neki / nekünk elkészíteni. Azért jó, mert mindenféle zöldséget lehet ezzel a töltelékkel tölteni. Nálam most paprika és patlidzsán volt "raktáron", de tökhöz és paradicsomhoz is teljesen jó!
P.S. Amikor ezt készítettem, Jutka barátnőm jutott az eszembe, aki nem eszik húst. Szerintem ha hazajött Amszterdamból, egy csajos hétvégén ezt fogom neki / nekünk elkészíteni. Azért jó, mert mindenféle zöldséget lehet ezzel a töltelékkel tölteni. Nálam most paprika és patlidzsán volt "raktáron", de tökhöz és paradicsomhoz is teljesen jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése