5/16/2008

Sajtos pogácsa


  • 400 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kk só
  • 200 gr vaj
  • 200 gr reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 tejföl (kis dobozos)
Tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • szezámmag
  • őrölt piros paprika

A lisztet elkevered a sütőporral és a sóval, majd hozzáadod a felkockázott vajat. Erre rászórod a reszelt sajtot és a felvert tojásokat. Hozzáadod a tejfölt és az egészet jól összedolgozod. A tésztát fóliába tekered, és mehet be fél órára a hűtőbe. Ezután lisztezett felületen kinyújtod a tésztát, és pogácsákat szaggatsz belőle. Mindegyik tetejét megkened tojássárgájával, felére szezámmagot szórsz, a másik felére pedig őrölt piros paprikát. Vajazott, lisztezett (vagy sütőpapír) tepsiben sütöd kb. 15 percig 175 C-ra előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések: