A forma aljára:
- vaj
- 4 ek cukor
- 5 nagyobb savanykás alma
- 2 marék darabolt dió
- 3 ek csipkebogyólekvár
Tészta:
- 5 tojás
- 6 ek liszt
- 5 ek cukor
Tetejére:
- 2 zacskó tejszínhabpor
- csokidara
Egy kerek tortaformát kenj meg vastagon vajjal, majd erre szórd rá a 4 ek cukrot, az almaszeletekkel pedig koncentrikusan terítsd be a felületet, csorgasd rá a lekvárt, és szórd meg a dióval . Tedd az egészet 200 C-ra 20 percre a sütőbe. Most jön a tészta. A tojások sárgáját keverd el a cukorral, add hozzá a lisztet, és forgasd bele a felvert tojásfehérjékből készült habot. Semmi extra, síma piskótatészta:) A formát vedd ki a sütőből, hagyd egy picit hűlni, majd öntsd rá a tésztát és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Amikor kész, fordítsd az egészet egy tálcára, hogy az almák kerüljenek felülre. Picit hagyd hűlni, majd jöhet rá a tejszín és a csokidara. Behűtve tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése