8/03/2008

Túrógombóc



  • 0,5 kg túró
  • 13 dkg gríz (alias búzadara)
  • 0,5 kk só
  • 2 tojás
  • 1 ek cukor
  • zsemlemorzsa
  • 1 tejföl
  • 2 vaníliáscukor

A túrót összetöröd, hozzáadod a sót, a cukrot, a 2 tojást és a grízt. Jól eldolgozod, és hagyod 1 órát állni. Felteszel egy lábosban vizet forrni. 16 kis gombócot formálasz a masszából, és kb. 15 perc alatt megfőzöd őket. Ez idő alatt pici vajon megpirítod a zsemlemorzsát, és amikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, egyenként beleforgatod őket a zsemlemorzsába. Egy külön pici lábosban felmelegíted a tejfölt, belekevered a vaníliás cukrot és ezzel az öntettel locsolod meg a kész túrógombócokat.

Nincsenek megjegyzések: