7/31/2008

Sós spenóttorta



Tészta:
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre normál liszt
  • 1 sütőpor
  • 250 gr spenót
  • fokhagymakrém

Töltelék:
  • 250 gr Feta
  • 4 ek tejföl
Tetejére:
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 kígyóuborka
  • olívabogyó
  • pirított szezámmag
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben összekevered. Vajazott, lisztezett kenyérformába öntöd, és 200 C-on sütöd tűpróbáig. Amíg a tészta sül, összekevered a Fetát a tejföllel, hogy könnyen kenhető masszát kapj. Amikor a tészta kész, picit hagyod hűlni, majd hosszában kettévágod, és megtöltöd a Fetás töltelékkel. Kívülről megkened minden oldalról a tejföllel, és dekorálod. Ennyi:)
P.S: Ez a sós torta úgy született, hogy benéztem a hűtőbe, és ezek az alapanyagok voltak kéznél. (Ja, a spenót mirelit volt, a fokhagymakrém helyett nyugodtan használhattok eredeti fokhagymát összetörve, vagy akár port is). Igazából itt semminek sincs "kötelező" jellege, a töltelékkel is és a dekorral is szabadon variáljatok, kedveteknek és ízléseteknek megfelelően:) És így néz ki felszeletelve:)






Nincsenek megjegyzések: