Tészta:
- 4 tojás
- 1 joghurt
- 1,5 kávéscsésze olaj
- 4 kávéscsésze liszt
- 1 sütőpor
- só
Töltelék:
- 300 gr túró
- 300 gr spenót
- pici tej vagy tejszín
- só
- bors
Tetejére:
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
A spenótot mosd meg, és tedd két percre sós, forró vízbe. Vedd ki, mosd át hideg vízzel, és csöpögtesd le, majd apróra darabold fel.Add hozzá a túrót, sót, borsot és egy pici tejszínt vagy tejet, éppen annyit, hogy kompakt masszát kapj. A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, majd vajazott, lisztezett tepsibe öntsd ki, majd egyenletesen oszd szét rajta a spenótos masszát. Az egészet öntsd nyakon a 2 tojás és a tejföl keverékével, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben.
P.S: Én most mirelit spenóttal készítettem. Ez egyébként egy közepes nagyságú tepsire való adag. A baj vele, hogy gyorsan fogy.
P.S: Én most mirelit spenóttal készítettem. Ez egyébként egy közepes nagyságú tepsire való adag. A baj vele, hogy gyorsan fogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése