7/07/2008

Spenótos-túrós pite


Tészta:

  • 4 tojás
  • 1 joghurt
  • 1,5 kávéscsésze olaj
  • 4 kávéscsésze liszt
  • 1 sütőpor


Töltelék:

  • 300 gr túró
  • 300 gr spenót
  • pici tej vagy tejszín
  • bors


Tetejére:

  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl

A spenótot mosd meg, és tedd két percre sós, forró vízbe. Vedd ki, mosd át hideg vízzel, és csöpögtesd le, majd apróra darabold fel.Add hozzá a túrót, sót, borsot és egy pici tejszínt vagy tejet, éppen annyit, hogy kompakt masszát kapj. A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, majd vajazott, lisztezett tepsibe öntsd ki, majd egyenletesen oszd szét rajta a spenótos masszát. Az egészet öntsd nyakon a 2 tojás és a tejföl keverékével, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben.

P.S: Én most mirelit spenóttal készítettem. Ez egyébként egy közepes nagyságú tepsire való adag. A baj vele, hogy gyorsan fogy.

Nincsenek megjegyzések: